Ielogoties ar Facebook pasi
Zivis clock Šodien ir 19. Marts 12:38:51


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Pievienot dietu

Raksts Izdrukāt Komentāri[0]

Vidusjūras diēta

Daudz ir rakstīts par Vidusjūras diētu un tikpat daudz par itāļu virtuvi. Vai tas ir viens un tas pats? Protams, tas ir viens un tas pats. Itāļiem ir viens no vislielākiem mūža ilgumiem pasaulē - to skaidro ar laimīgu gēnu, labvēlīga klimata un ēšanas tradīciju kombināciju.
Diētas speciālisti, viesojoties zemēs ap Vidusjūru, atzīst, ka ēšanas tradīcijas Itālijā, Spānijā, Grieķijā, Dienvidfrancijā, Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos joprojām ir vispareizākās un veselīgākās. Tradicionālās civilizācijas slimības - ateroskleroze, hipertensija, diabēts, aptaukošanās un podagra - šajā reģionā satopamas salīdzinoši reti.

Vidusjūras diētas pamatā ir graudi, dārzeņi un augļi.

Tradicionālie Vidusjūras rajonā gatavotie ēdieni galvenokārt sastāv no graudaugiem, pākšaugiem, dārzeņiem, piena, siera, zivīm un olīveļļas.

Vidusjūras diēta nav diēta kā tāda, bet drīzāk brīvs termins, kas apraksta ēšanas praksi cilvēkiem šajā rajonā.

Vidusjūras diētā augļus un dārzeņus patērē svaigus vai minimāli apstrādātus, kas ir ļoti būtiski, ņemot vērā balastvielu, antioksidantu un citu potenciālo aizsargfaktoru esamību augu izcelsmes produktos. Svaigajos produktos saglabājas vitamīni, kuri darbojas kā antioksidanti un ne tikai samazina aterosklerozes attīstību, bet kavē arī vēža attīstību.

Tradicionālās Vidusjūras rajona ēdienreizes balstās uz augu izcelsmes produktu dažādību un ietver augļus, dārzeņus, graudus, pupiņas, riekstus un sēklas. Ziemeļāfrikā diētas pamatā tradicionāli ir bijuši mannas auga putraimi, dārzeņi un pākšaugi; Dienvideiropā - rīsi, kukurūzas milti, makaroni, kartupeļi, dārzeņi un pākšaugi. Vidusjūras austrumos, savukārt, ēdienreižu pamatu veido kviešu pārslas kopā ar dārzeņiem un pākšaugiem.

Interesanti atzīmēt, ka sarkanais vīns, kurš arī ir populārs Vidusjūras reģionā, satur kvercetīnu - sastāvdaļu, kura atrodas arī ķiplokos un sīpolos, un kurai ir pierādīta stipra pretvēža iedarbība.

Ielādēja: kristykiss
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-70272 5.50 LVL SC-21225 21.20 LVL PD-OP35 4.90 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist