Ielogoties ar Facebook pasi
Zivis clock Šodien ir 19. Marts 09:31:55


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Pievienot dietu

Raksts Izdrukāt Komentāri[4]

5 dienu tomātu diēta (līdz pat - 2,5 kg)

2 tomāti dienā nodrošina vajadzīgo C vitamīna daudzumu.

Tomātu diēta ir ideāli piemērota gan organisma atslogošanai, gan svara regulēšanai, jo tomāti satur niecīgu daudzumu kaloriju, tie ir arī ļoti veselīgi, turklāt – ļoti garšīgi.
Zināšanai:

100gr tomātu satur tikai 17 kaloriju. Sarkanie tomāti satur ap 13 vitamīnu, 17 minerālvielu, dažādas organiskās skābes, dabiskos augu hormonus, ēteriskās eļļās, augu olbaltumus, ogļhidrātus, šķiedrvielas un daudz ūdens. To lieliskā vērtība karotinoīdi – beta karotīns un likopīns, kas aizkavē cilvēka organisma novecošanu, sargā to no sirds un asinsvadu slimībām un veicina audu atjaunošanos.

Diētas princips:

Ēd katru dienu sarkanos tomātus un citus dārzeņus, zaļumus, sieru, jogurtu, zivis, graudaugu izstrādājumus un lieto labas kvalitātes olīveļļu. Ir pierādīts, ka šī kombinācija stiprina ne tikai imunitāti un pagarina mūžu, bet arī palīdz uzturēt slaidu augumu.
Diētas plāns:

Katru dienu piecās ēdienreizēs – brokastīs, otrajās brokastīs, pusdienās, launagā un vakariņās – kopā uzņem ap 1100 – 1200 kcal.

Ja gribas našķoties, apēd svaigu burkānu, tomātu, gurķi, redīsu, ābolu, greipfrūtu vai brūklenes.

1.diena

Brokastis

Pikantā sviestmaize
Pagatavo sviestmaizi no 1 šķēles pilngraudu maizes, 10 g sviesta ar samazinātu tauku saturu, 30 g siera (30%), 1 tomāta un svaigiem zaļumiem. Klāt dzer kokteili, ko pagatavo no 100 ml tomātu sulas un 100 ml biojogurta ar samazinātu tauku saturu.

2.brokastis -   Samaisi 100 ml tomātu sulas ar 100 ml svaigi spiestas jebkuras citas dārzeņu sulas – seleriju, pētersīļu, kāpostu u.c.

Pusdienas
Makaroni ar tomātiem un brokoļiem (370 kcal)
2 tomāti, 100 g makaronu (caurulītes), 200 g brokoļu, 40 g siera (30%), 5 ēdamkarotes piena, 1 ēdamkarote tomātu pastas, zaļumi, sāls un pipari.
Izvāri makaronus. Brokoļus sagriež rozītēs un vāri sālsūdenī 10 minūtes. Nomizo tomātus, sagriez. Mērce: uzkarsē katliņā pienu, lēni maisot, pievieno sarīvētu sieru, tomātu pastu, sāli un piparus un pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem. Izvārītos makaronus sadali divās daļās, pusi atstājot vakariņām, pārējos servē šķīvī kopā ar dārzeņiem un mērci.

Launags

Veselīgie tomātu salāti
Sagriez šķēlēs 200 g svaigu tomātu, piepilini 2 – 3 pilienus augstvērtīgas olīveļļas, apslaki ar 1 ēdamkaroti citrona sulas, pievieno 1 – 2 tējkarotes zaļumu un samisi.

Vakariņas
Makaronu salāti (440 kcal)
100 g mazo tomātiņu, 125 g vārītu makaronu (no pusdienām), 1 plāna šķēle vārīta šķiņķa, 50 g mocarellas siers, puse avokado, pa 2 tējkarotēm olīveļļas un citrona sulas, ķiploka daiviņa, pētersīļi, sāls un pipari.
Šķiņķi, tomātus, sieru, avokado sagriež šķēlītēs. No sakapāta ķiploka, citronu sulas, olīveļļas un garšvielām pagatavo mērci. Samaisi makaronus ar visām sastāvdaļām, ļauj ievilkties, servējot pārkaisi ar pētersīļiem.

2.diena
Brokastis

Augļu musli
50 g musli samaisi ar 100 ml jogurta ar samazinātu tauku saturu, 1 kivi un 100 g sev tīkamu augļu – āboliem, apelsīniem u.c.

2.brokastis -   100 ml tomātu sulas samaisi ar 100 ml jogurta ar samazinātu tauku saturu, 1 citrona sulu, pipariem, 1 ēdamkaroti sakapātu zaļumu.
Pusdienas
Spageti ar tomātiem (380 kcal)
1 liels tomāts, 50 g spageti, 60 g Mocarellas siera, baziliks, sāls, pipari, čili, 1 ēdamkarote olīveļļas.
Izvāri spageti. Nomizo tomātu, sagriez gabaliņos, pārkaisi ar sāli un pipariem, čili, baziliku un apslaki ar olīveļļu. Servē spageti ar tomātu un šķēlēs sagrieztu sieru.

Launags

Marinētie tomāti - izvēlies 3-5 vidēja izmēra marinētus tomātiņus un ēd kopā ar šķēli pilngraudu maizes.

Vakariņas
Tomātu salāti ar maizi (325 kcal)
250 g tomātu, 1 ēdamkarote konservētas kukurūzas, 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu, puse maza sīpola, 100 g skāba krējuma ar samazinātu tauku saturu, 1 ēdamkarote citrona sulas, puse ķiploka daiviņas, sāls, pipari, 50 g pilngraudu maizes.
Tomātus sagriez gabaliņos, pievieno zaļumus, kukurūzu, sakapātu sīpolu. No pārējiem produktiem gatavo mērci. Samaisi ar tomātiem un ļauj ievilkties. Servē ar tostētu maizi.
3.diena
Brokastis

Biezpiens ar tomātiem
Ņem 50 g vājpiena biezpiena un samaisi ar šķipsniņu piparu, sāls un 2 – 3 ēdamkarotēm ūdens, lai iegūtu viendabīgu masu. Iemaisi 2 šķēlēs sagrieztus tomātus un sakapātus zaļumus. Servē ar tostētu pilngraudu maizes šķēli.

2.brokastis - 200 ml tomātu sulas samaisi ar 1 citrona sulu, baltajiem pipariem un sakapātiem svaigiem zaļumiem.
Pusdienas
Cepti tomāti ar sieru (300 kcal)
2 vidēji tomāti, 80 g mocarellas siera, 1 tējkarote olīveļļas, sāls, pipari, puse ķiploka daiviņas, baziliks, 1 šķēle baltmaizes.
Uz pusēm pārgrieztus tomātus liec ar olīveļļu ietaukotā pannā, pārkaisi ar garšvielām un sakapātu ķiploku. Liec sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 – 15 minūtēm, tad pārliec šķēlēs sagrieztu sieru, pārkaisi baziliku un cep tik ilgi, kamēr siers karstumā sāk kust. Servē ar tostētu vai apgrauzdētu maizi.

Launags

Šķiņķa maize
1 tomāts, 1 tējkarote konservētas kukurūzas, 1šķēle vārīta šķiņķa, zaļumi, 1 šķēle pilngraudu maizes, puse tējkarotes tomātu pastas, salātu lapa.
Uz maizes uzzied tomātu pastu, virsū liec šķiņķi, salātu lapu, sagrieztu tomātu, kukurūzu un pārkaisi ar zaļumiem.

Vakariņas
Tomātu biezzupa (300 kcal)
300 g tomātu, 1 sīpols, 1 ķiploka daiviņa, 1 selerijas kāts, 1 ēdamkarote olīveļļas, 2 tējkarotes raudenes, 100 ml dārzeņu buljona, 1 vidējs kartupelis, Tabasco mērce, pipari, sāls, pus tējkarote medus, baziliks, pētersīļi, 1 ēdamkarote linsēklu.
Sīpolu sakapā, ķiploku saspied, seleriju sagriez gabaliņos un visu kopā ar raudeni apcep eļļā 5 minūtes. Lej klāt buljonu, pievieno kubiņos sagrieztu kartupeli, kad tas mīksts, pievieno sīki sagrieztus tomātus bez mizas. Vāri 20 – 30 minūtes. Pievieno garšvielas, medu un zaļumus. Servējot pārkaisi ar linsēklām.
4.diena
Brokastis
Ogu musli
2 ēdamkarotes pilngraudu auzu pārslu samaisi ar 150 g jogurta ar samazinātu tauku saturu un 200 g svaigu ogu – zemenēm, avenēm, brūklenēm u.c.

2.brokastis -  200 ml tomātu sulas samaisi ar pipariem, svaigi maltu muskatriekstu un sakapātiem zaļumiem.
Pusdienas
Zivs ar tomātiem (320 kcal)
1 tomāts, 150 g svaigas zivs filejas, 2 tējkarotes olīveļļas, 1 mazs sīpols, 100 ml dārzeņu buljona, 2 cukīni, 30 g nepulēto rīsu, citrons, sāls, pipari, baziliks.
Zivs fileju apslaki ar citrona sulu, sāli un pipariem. Sakapātu sīpolu apcep eļļā, pievieno gabaliņos sagrieztus cukīni un tomātus un maisot karsē. Lej klāt buljonu, pievieno rīsus un sutini uz mazas uguns 10 minūtes. Pievieno zivi un garšvielas, sutini vēl 10 minūtes. Servē ar baziliku.

Launags

Kraukšķīgā biezpienmaize
1 sausiņš, 25 g biezpiena, 1 salātu lapa, 1 marinēts gurķītis, 2 ķiršu tomātiņi.
Apzied sausiņu ar biezpienu, liec virsū strēmelēs sagrieztu salātu lapu. Servē ar gurķi un tomātiem. Klāt dzer 2 tases tējas.

Vakariņas
Tomātmaize ar bazilika pesto (330 kcal)
1 tomāts, 1 pilngraudu apaļmaizīte, 1 tējkarote bazilika pesto, 50 g mocarellas siers, rupji malti pipari, 1 salātu lapa.
Pārgriez maizi plakaniski uz pusēm, apakšējo pusīti apzied ar pesto, virsū liec šķēlēs sagrieztu tomātu, sieru un salātu lapu. Pārkaisi ar pipariem un liec virsū otru maizītes pusi.
5.diena
Brokastis

Salāti ar sieru
Pagatavo salātus no 60 g Mocarellas siera, 1 tomāta, bazilika, 2 melnajām olīvām un melnajiem pipariem. Klāt dzer 2 tases zaļās vai melnās tējas.

2.brokastis - 150 ml tomātu sulas sajauc ar 50 ml jogurta, šķipsniņu balto piparu, pāris pilieniem Tabasco mērces, servē ar 2 ķiršu tomātiņiem un baziliku.
Pusdienas
Makaroni ar tomātiem un sieru (385 kcal)
125 g tomātu, puse sīpola, puse ķiploka daiviņas, 50 g mocarellas siera, saišķītis bazilika, 60 g makaronu, 1 tējkarote olīveļļas, sāls, baltie pipari, 10 g rīvēta Parmas siera.
Izvāri makaronus. Nomizo tomātus un sagriez. Uzkarsētā eļļā apcep sakapātu sīpolu un ķiploku, pievieno tomātus, maisot uzkarsē, pievieno garšvielas un baziliku. Tad pievieno šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru un vēlreiz uzkarsē. Lej pāri makaroniem un pārkaisi ar Parmas sieru.

Launags

Rīsu galete
1 rīsu galete, 1 tējkarote sviesta ar samazinātu tauku saturu, 1 tomāts, 40 g mocarellas siera, sāls pipari, baziliks.
Rīsu galeti apzied ar sviestu, virsū liec šķēlēs sagrieztu tomātu un sieru, baziliku un garšvielas.

Vakariņas
Olīvas ar tomātiem (390 kcal)
2 tomāti, 60 g mocarellas siers, 3 melnās olīvas bez kauliņiem, pāris bazilika lapiņas, sāls, melnie pipari, 1 ēdamkarote olīveļļas, 1 ēdamkarote balzāmetiķa, 30 g tostermaizes.
Tomātus un sieru sagriež šķēlēs, pārkaisi ar garšvielām, apslaki ar olīveļļu un balzametiķi, garnē ar baziliku un olīvām. Ēd ar tostētu maizi.

Ielādēja: kristykiss
Daudzums


paula
Lietotājs offline sievieteVērsis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (37)
[21.09.2009 - 21:27]
man draudzene sso dieetu meegginaaja un nometa 2kg un nesuudzeejaas ka buutu izsalkusi. (eat)
es domaaju, ka to cik katrs nometiis ir atkariigs no taa, kaadi ir bijissi vinna eessanas paradumi pirms tam..


rituha28
Lietotājs offline sievieteLauva
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (45)
[07.08.2009 - 17:38]
nezinu vai iespējams nomest tos 2,5 kg, ja nu tikai 250gr

Ja sieviete ir skaista - viņu ievēro! Ja sieviete ir gudra - viņu apbrīno! Ja sieviete ir šarmanta - viņu neaizmirst!


sanysan
Lietotājs offline sieviete
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[25.06.2009 - 15:41]
Man jau liekas,ka tā nav diēta, bet gan normāla cilvēka ēšana. vai kaut ko var reāli nomest?? Kāds ir pamēģinājis??


kristykiss
Lietotājs offline sievieteVērsis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (36)
[21.06.2009 - 21:28]
man garšo tomāti bet domāju ka pēc šī s diētas nnevarētu uz tiem vairāk paskatīties

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-50742 53.60 LVL PD-KB30-008 2.40 LVL PD-FB2M-T-019 0.80 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist