Ielogoties ar Facebook pasi
Zivis clock Šodien ir 19. Marts 11:34:52


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Pievienot dietu

Raksts Izdrukāt Komentāri[2]

Atkinsa diēta

Nepieciešamās sagatavošanās pirms diētas uzsākšanas.
1. Pārstājiet lietot zāles
2. Pacentieties iziet kopējo medicīnisko apskati, pievērsiet uzmanību holesterīna līmenim, glikozes un insulīnam asinīs.

Diētu rekomendē pielietot tikai, ja ir laba veselība. Aizliegta diabētiķiem.

Diētas pamatmērķi
1. Pārslēgt jūsu organisma darbību uz ogļhidrātu palīdzību tauku dedzināšanā.
2. Stabilizēt un uzturēt normā cukura daudzumu organismā, lai varētu samazināt tieksmi pēc ogļhidrātiem, pastāvīgu ēstgribu un miegainību dienas laikā.
3. Mazinātu atkarību no saldumiem un citām vājībām.

Atkinsa diēta sastāv no divām daļām: reducējošās un stabilizējošās. Pirmās daļas uzdevums – izmainīt ēšanas režīmu, pieradināt organismu fiziski un morāli pie jauna dzīvesveida. Otrās daļas uzdevums ir pamazām sasniegt vēlamo svaru un nostabilizēt to uz turpmāko dzīvi, lai nebūtu jāatsakās no liela kaloriju patēriņa.

Pirmā fāze ilgst divas nedēļas, otrā, pēc autora domām, visu turpmāko dzīvi. Ja otrās fāzes uztura noteikumi tiek pastāvīgi pārkāpti un svars nāk atpakaļ, tad vajag atkārtoto pirmo fāzi un tad atkal atgriezties pie otrās fāzes.

Pirmās fāzes noteikumi (reducējošā fāze):
1. Ikdienas ogļhidrātu daudzums nedrīkst pārsniegt 20 gr.

2. Nevajag sevi lieki ierobežot uzņemto kaloriju daudzumā, bet vajag ēst, kad ir vēlēšanās un pārstāt, kad kuņģis jau ir pabarots. Nepārēsties!!! Ja ir neliela bada sajūta, jūs varat uzēst kādu šokolādes batoniņu – diētas atļautajās robežās (ogļhidrātu daudzums). Pareizie batoņi, kas ir rekomendējami – ir uztura bagātinātāju produkcijā.

3. Tomēr ir arī stingri aizliegumi. Ja ēdiens nav iekļauts diētā, tad jācenšas to nelietot uzturā, pat garšot, jo pat lieki ogļhidrāti var ievērojami traucēt procesam.

4. Diēta pārsvarā sastāv no olbaltumvielām un taukiem (majonēze, olīveļļa dietā ir bez ierobežojuma) un to kombinācijām. Produkti sastāvošie no olbaltumvielas + ogļhidrāti un tauki + ogļhidrāti – OBLIGĀTI jāizslēdz uz nākamajam 14 dienām.

Neierobežotā daudzumā var lietot sekojošus produktus.

Visus gaļas veidus, desās obligāti jāskatās ogļhidrātu daudzums, jo desā ir klāt visādas piedevas!
Visus zivs veidus.
Visa veida putna gaļu.
Lietojot uzturā jūras veltes, jāskatās ogļhidrātu daudzums uz iepakojuma.
Olas, tās dažādos sagatavošanas veidos, bez ogļhidrātu saturošo produktu piedevām.
Sieru – visa veidi siera satur ogļhidrātus, tāpēc arī uzmanīgi jālasa iepakojuma saturs.
Dārzeņi salātiem: salātu lapas, redīsus, Ķīnas kāposti, pētersīļi, gurķi, paprika.
Sēnes. Olīvas. Zāles salātiem: dilles, pipari, baziliks, ingvers, rozmarīns, oregano, ķiploki.
Salātiem vēlams izmanot augu eļļu kopā ar citrona sulu, vai. Var pievienot rīvētos sierus, olas, ceptus bekona gabaliņus.

Dārzeņu saraksts, kurus var ēst ierobežotā daudzumā.

Visi pārējie kāpostu veidi. Sparža. Baklažāni. Spināts. Cukini. Zaļie zirnīši (vārīti vai konservēti). Avokado. Tomāti. Sīpoli. Bambusa asni.
Mazos daudzumos salātiem var izmantot krējumu, bet obligāti tās daudzumam jābūt ne lielākam, kā atļautais ogļhidrātu dienas daudzums.

Dzērieni.

Ūdens. Minerālais ūdens. Zāļu dzērieni bez cukura. Dzērieni ar cukura aizvietotāju ar 0 ogļhidrātu daudzumu(uzmanīgi lasiet sastāvu). Alkoholiskos dzērienus vajag lietot pēc iespējams mazāk un labāk nelietoto vispār pirmo divu nedēļu laikā. Pēc tam stabilizācijas procesa laikā, sekot ogļhidrātu daudzumam.

Atļautas visas naturālās augu eļļas, pēc iespējas labākas ir: olīveļļa, riekstu eļļa, sezama eļļa, sojas eļļa, augu eļļa. No dzīvnieku pasaules: zivs eļļa. Margarīns ir stingi aizliegts. Vēlams arī nelietoto uzturā specialos diētiskos produktus, jo šie produkti satur daudz sintētisko vielu un lielu ogļhidrātu daudzumu.

Obligāti ņemt vērā:
1. 14-dienu diēta (pirmā fāze) pilnībā izslēdz augļus, maizi, cieti saturošos dārzeņus, saldumus.

2. Vienmēr uzmanīgi izlasiet produkta etiķeti. Lai arī kas būtu rakstīts produkta nosaukumā.

3. Izmantojiet savu fantāziju un kulinārijas spējas, lai no atļautajiem produktiem pagatavotu garšīgas, sātīgas un veselīgas ēdienreizes. Ja jums paredzēta ēdienreize restorāna, izvēlieties tikai tos ēdienus, kas atbilst iepriekšierakstītajiem nosacījumiem.

Rekomendējams diētas laikā lietot uzturā sekojošus uztura bagātinātājus:
1. Vitamīnu un minerālu kompleksu.
2. Hromu.

Pēc 2 nedēļu perioda, jūsu galvenais uzdevums ir atrast sev labāko ēšanas daudzumu un produktu sastāvu, kas ļauj jums uzturēt vēlamo svaru.
Ielādēja:
Daudzums


gilinara
Lietotājs offline sievieteMežāzis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (34)
[30.06.2012 - 15:21]
20g ogļhidrātu dienā?! Debīlisms! Tie taču ir nepieciešami, galvenokārt smadzenēm!


kristykiss
Lietotājs offline sievieteVērsis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (36)
[02.07.2009 - 20:16]
pārāk sarežģītA (fui)

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
GO-93766 2.40 LVL PD-GRB14 2.50 LVL PD-SCU3-7-019B 1.10 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist