Ielogoties ar Facebook pasi
Vērsis clock Šodien ir 20. Aprīlis 09:38:02


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Jan 09 2015
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[0]

Kā izvēlēties piemērotu gultas veļu?


Viens no galvenajiem atribūtiem guļamistabā ir gultas veļa. Tikai izvēloties piemērotu un kvalitatīvu gultas veļu, jūs varat baudīt kvalitatīvu miegu. Bet kā to izdarīt? Šoreiz noskaidrosim, kas būtu jāzina izvēloties gultas veļu.

Viens no svarīgākajiem kritērijiem, izvēloties gultas veļu ir materiāls, no kura tā ir izgatavota. Katram ir atšķirīgas vajadzības, tāpēc tas nav pārsteigums, ka dažādi cilvēki mēdz izvēlēties dažāda auduma gultas veļu. Tātad pirmkārt apspriedīsim kā izvēlēties gultas veļu ņemot vērā tās audumu.

No kokvilnas izgatavotā gultas veļa ir ideāli piemērota cilvēkiem, kas pārmērīgi svīst. Kokvilna ir gaisa caurlaidīga, tāpēc sviedri vienmērīgi izdalās gaisā. Turklāt izklājot kokvilnas gultas veļu tā izstaro patīkamu smaržu, tāpēc tā ir ideāli piemērots cilvēkiem, kuri vēlas mājīguma sajūtu.

No damasta šūtā gultas veļa ir grezna. Damasts ir viens no visdārgākajiem audumiem. Tomēr no damasta izgatavotai gultas veļai žēlot naudu nav vērts - šī auduma gultas veļa kalpos ilgi, nezaudēs skaisto izskatu, izcili absorbēs mitrumu, būs skaista un ar patīkamu, smalku spīdumu.

Zīda gultas veļa ir ideāli piemērota tiem, kuri vēlas ekskluzīvu greznību savā guļamistabā. Zīda gultas ne tikai izskatās ļoti grezni, bet arī ir lieliski elpojoša un ļoti patīkami un viegli pieguļ ķermenim. Ir vērts uzsvērt to, ka zīds ir īpaši grūti uzliesmojošs audums, tāpēc to bieži izmanto bērnu gultas veļas ražošanā.

Flaneļa gultas veļa ir ideāli piemērota ziemas laikā - tā patīkami sildīs un sniegs jums komforta sajūtu. Taču gultas veļai, kas izgatavota no flaneļa, ir viens liels trūkums - tā ir īpaši burzīga un gultas veļa, kas šūta no šī auduma, ātri zaudē sākotnējo izskatu.

Sintētiskās šķiedras gultas veļa ir ideāli piemērota cilvēkiem, kuri nevēlas pievērst lielu uzmanību gultas veļas aprūpei. Kopt sintētisko gultas veļu ir patiešām vienkārši - nav nepieciešamas īpašas zināšanas, to var mazgāt ar parastiem mazgāšanas līdzekļiem un tā ir viegli gludināma. Tomēr tur, kur ir priekšrocības var atrast arī mīnusus: sintētiskā gultas veļa, tāpat kā flaneļa, ātri zaudē sākotnējo izskatu un stingrumu, slikti elpo un neuzsūc mitrumu.

Bambusa šķiedras gultas veļa ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas, lai guļamistabā būtu vairāk dabisku produktu. Dabiskums nav vienīgā bambusa šķiedras gultas veļas priekšrocība: no bambusa šķiedras izgatavotā gultas veļa lieliski uzsūc mitrumu, pielāgojas ķermeņa temperatūrai, un arī žūst ātrāk nekā cita veida gultas veļas.

Ja jūs jau zināt, kurš audums vislabāk atbilst jūsu vajadzībām, lūdzu, pievērsiet uzmanību citiem kritērijiem, kas palīdzēs jums izvēlēties gultas veļu. Jūsu guļamistabas interjers ir vēl viens kritērijs, kam būtu jāpievērš uzmanība, izvēloties gultas veļu.

Ja jūs meklējat gultas veļas komplektu saviem bērniem, vispirms lūdziet viņa viedokli vai mājienu, lai palīdzētu jums piemeklēt piemērotu gultas veļu. Tomēr, ja jūsu bērns nav ieinteresēts šādā pirkumā, tad jums nāksies pašai izvēlēties gultas veļu bērnu istabai. Izvēloties gultas veļu bērnam, pievērsiet uzmanību viņam vecumam - ja jūsu bērns vēl ir mazs ideāla būs krāsaina gultas veļa, uz kuras attēloti multiplikāciju varoņi. Ja jūsu bērns jau ir pusaudzis, var meklēt daudzas interesantas iespējas: piemēram, gultas veļu ar izteicieniem svešvalodā vai ko tādu, kas atspoguļo jūsu bērna hobiju.

Ja jūsu guļamistaba ir angļu stilā, šādā gadījumā lieliski piemērota ir smalkām rozēm vai citām puķēm izrotāta gultas veļa maigos pasteļtoņos.

Ja jūsu guļamistaba ir klasiskā stilā, tajā iederēsies rāmas un gaišas krāsas gultas veļa, piemēram, balta, perlamutra, šampanieša krāsas toņi lina, izrotāta ar lieliem ziediem vai klasiskiem rakstiem.

Bet, ja jums patīk modernais stils, un šādā stilā ir jūsu guļamistaba, tad lieliski izskatās spilgtu un intensīvu krāsu gultas veļa - tumši zila, bordo vīna krāsā vai sudrabaina metāla krāsu gamma.

Cilvēki, kam patīk krāsas, vajadzētu izvēlēties spilgtas toņus un rakstainu gultas veļu, kas lieliski iederētos jebkura stila guļamistabā.

Un visbeidzot - vēl viens padoms, kas būs noderīgs izvēloties gultas veļu. Pirms iegādājieties gultas veļas komplektu, izmēriet matraci, segu un spilvenu. Vislabāk, ja gultas veļas izmērs ir vismaz 3-5 cm lielāks.

Ielādēja:Lietotājs offline fairy
Vidējais vērtējums:


Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
PD-TS25-062 1.80 LVL SC-40083 84.40 LVL SC-26362 12.10 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist