Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 28. Marts 19:11:22


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Apr 16 2010
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[3]

IIslandes sekas


Iesaku uzmanīties un pārsūtīt informāciju citiem!
"Kas Jauns" (lasiet "Runā" savos rakstos mums apgalvo, ka Islandes vulkāna putekļi un pelni šonakt 3-jos sasniegs Baltijas jūru un Latviju un apgalvo, ka tas traucēs tikai lidmašīnām un cilvēku veselībai postu nenodarīs, jo mākonis pāries Latvijai 10 km aukstumā.
No vēstures un pētījumiem zināms, ka tieši līdzīga Islandes vulkāna izvirdums 1780- gados pārgāja pāri visai Eiropai un Latvijai. Tā pelni un putekļi saturēja daudz skābju (sālskābe, sērskābe) un indīgo vielu. Saule nespīdēja vairākas dienas un cilvēki dzīvoja dūmos kā Londonas miglā. Rezultatā skābes saēda viņu plaušas un cilvēki sāka izmirt. Process beidzās ar vispār zināmo mēra epidēmiju Latvijā (un Eiropā), kur vietām izmira 70-80 % iedzīvotāju!!!
Negribu celt paniku un cerēsim ka speciālistu viedokļi par to, ka mākonis pāries pāri Latvijai 10 km augstumā attaisnosies. Taču kā vides speciālists brīdinu uzmanīties!!! Sajaucoties ar gaisa mitrumu, ar mākoņiem un vēju rezultatā daļa vielu var nonākt uz zemes skābo lietu (nodedzinās koku lapas, skujas un pumpurus) veidā vai citu indīgu vielu veidā. Var paaugstināties saslimstības ar elpošanas ceļu slimībām!!!
Uzmanieties!!! No sālskābes un sērskābes daļēji var pasargāties elpojot caur slapju marli vai audumu!!! Kā saka- sargātu dievs sargā! Lai mums vicas!!!
Lūdzu izlasiet un pārsūtiet tālāk!
Vides inženierzinātņu maģistrs Ēriks Klīvs.


Ielādēja:Lietotājs offline iceiceice
Vidējais vērtējums:


Daudzums


gusenish
Lietotājs offline sievieteSkorpions
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (37)
[17.04.2010 - 19:21]
Nezinu par skābju lietu, bet atvaļinājums man ir pabojāts..


sweetheart
Lietotājs offline sievieteStrēlnieks
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (33)
[17.04.2010 - 15:17]
Reku saulīte mums jau spīd, viss būs ok (sun) Man patīk tas, ka ngribu celt paniku, bet saraksa pesimistisku info un lūdz pārsūtīt tālāk (hehey) tāpat ja tas ir bīstami, protams nekais baigi labais tas nva, be ja ir tā kā aprakstīts, tāpat sevi neapasargāsim

Es izvēlos būt laimīga!


Merilina
Lietotājs offline sieviete
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[17.04.2010 - 00:15]
Nu nezunu,nezinu...lai būtu tādas sekas,tam lietum vajadzētu līt gadiem (candle)

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-23042 56.10 LVL SC-28601 39.20 LVL 2827001 4.30 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist