Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 29. Marts 04:16:09


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Dec 04 2009
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[9]

Maskavā 11 gadus jauna meitene gaida bērnu


Vienā no Maskavas dzemdību namiem pastāvīgā novērošanā atrodas vienpadsmit gadus veca meitene, kura ir stāvoklī. Viņa ir grūtniecības 30. nedēļā.

Vienīgie viņas radinieki – vecmāmiņa un 14 gadus vecais draugs – viņu bieži apciemo slimnīcā. Skolā, kur Valentīna mācījās ceturtajā klasē, neviens neko nenojauta par meitenes stāvokli līdz pat aprīļa beigām. Skolas pedagogi apgalvo, ka meitene vienmēr ir valkājusi platas, pār svārkiem izlaižamas blūzes, un tāpēc pat pēdējās dienās, kad viņa vēl apmeklēja skolu, neviens neievēroja viņas punci.

Kā izteicās skolas direktors, viss nācis gaismā tajā dienā, kad Valentīnai piepeši kļuvis slikti mācību stundas laikā, un skolas medmāsa, izmeklējusi meiteni, izsaukusi ātro palīdzību. Ar aizdomām par grūtniecību viņa nogādāta slimnīcā, un kopš tā laika skolā viņa vairs nav bijusi.

Topošo jauno māmiņu pastāvīgi novēro speciālisti. „Viņa nav gatava dzemdībām ne fiziski, ne psiholoģiski. Bērna organisms slikti panes grūtniecību, atsakās darboties nieres, viņa pati bieži raud. Bez tam jau tagad – 30. grūtniecības nedēļā - augļa svars (mazgadīgajai mātei būs zēns) sasniedz 1300 gramu, kas ir daudz pat pieaugušai sievietei. Kā uz dzemdībām reaģēs meitenes nenobriedušais organisms – to nevar paredzēt,” saka ārsti.

Pati topošā māmiņa ir bārene, viņas aizbildne ir vecmāmiņa. „Meitenīti es audzināju kopš paša viņas dzimšanas brīža,” stāsta Valentīnas vecmāmiņa Antoņina Aleksandrovna. „Es esmu izmisumā un neguļu jau kuro dienu. Bail pat iedomāties, kas notiks ar šiem bērniem un ar mani.”

Topošā tēva, 14 gadus vecā Vlada ģimene – māte, divi brāļi un divas māsas - dzīvo Astrahaņā, bet viņš pats ieradās galvaspilsētā peļņā, kad viņam bija 12 gadi. Maskavā viņš iekārtojās darbā veikalā, kur par pārdevēju strādāja Antoņina Aleksandrovna. Pagājušajā gadā Vlada tēvs devās atpakaļ uz Astrahaņu, bet zēnu Antoņina Aleksandrovna izmitināja vienā no sava dzīvokļa istabām.

To, ka jaunieši kļuvuši par „līgavu un līgavaini”, Antoņina Aleksandrovna uzreiz nepamanīja. Septembrī, kā stāsta vecmāmiņa, bērni piepeši izmainījās, kļuva savādi. „Ievēroju, ka Valentīnai ik pa laikam kļuva slikti. Bet meitenei jau kopš bērnības bijusi alerģija pret augļiem un ogām. Ko tālāk darīt ar Valentīnu, pedagogi izlems jau pēc dzemdībām. Skolas direktore apgalvoja, ka darīs visu iespējamo, lai meitene pēc tam, kad kļūs par māti, tomēr iegūtu vidējo izglītību savā skolā. Viņa var izmantot mājmācību. „Mazgadīgajiem vecākiem apprecēties neatļaus, pēc Krievijas likumiem tas iespējams tikai pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas. Lai gan īpašos gadījumos – grūtniecības un bērna dzimšanas reizēs – Krievijas Federācijas Ģimenes kodekss pieļauj laulības no 14 gadu vecuma. Meiteni var reģistrēt kā jaundzimušā māti, bet pašai audzināt bērnu viņai nav tiesību. Viņa arī nesaņems nekādus pabalstus un sociālo palīdzību, jo saskaņā ar likumu mātes statusu viņa var iegūt tikai, kad viņai paliks 16 gadi, tas ir – kad viņa tiks atzīta par spējīgu tiesiski atbildēt par savu bērnu. Līdz tam laikam par bērna aizbildni jākļūst vecmāmiņai. Arī zēna vecāki var audzināt mazuli, bet tikai ar jaunās mātes aizbildnes piekrišanu,” tā šo gadījumu komentēja medicīnas zinātņu doktors, psihiatrs kriminālists Mihails Vinogradovs.

Analoģisks agras grūtniecības gadījums tika reģistrēts Harkovā pagājušajā gadā. Harkovas skolas sestās klases skolniece Bogdana Korenkova kļuva par māmiņu 11 gadu vecumā. Viņai problēmu ar veselību nebija nekādu.

Bogdanas māte, 28 gadus vecā Larisa, visjaunākā vecmāmiņa pasaulē, kad viņas padzina no īrētā dzīvokļa, centās atrast palīdzību pie pilsētas administrācijas, bet viņai atteica, dodot padomu nodot mazuli bērnunamā.

”Es viņu nevienam neatdošu,” paziņoja mazgadīgā māte. „Kad pēc dzemdībām man viņu parādīja, es uzreiz iemīlējos savā mazulī,” ar sajūsmu stāsta Bogdana. „Un es nolēmu, ka neatdošu. Man pēc dzemdībām pārpūlēja krūti, pazuda piens, un tagad viņš lieto tikai knupīti. Man ir ļoti žēl, ka nevaru viņu barot ar krūti.”

Pirms dzemdībām Bogdanu ievietoja dzemdību namā uz saglabāšanu. Pēc kārtējās apskates ārsts atzina, ka meitene bērnu pārnēsā. Tāpēc tika nolemts izdarīt ķeizargriezienu. Operācija ilga tikai 20 minūtes. Mazulis, kuru vēlāk nosauca par Romu, piedzima absolūti vesels, 52 centimetrus garš, gandrīz četrus kilogramus smags. Kā spriež speciālisti, meitene būtu varējusi dzemdēt arī pati, bet mediķi bažījās, ka viņas nenobriedušajai psihei dzemdības būtu bijušas pārāk smags pārbaudījums.

”Tas tiešām ir unikāls gadījums,” teica Harkovas medicīnas institūta akušieru un ginekoloģijas institūta akadēmiķis Valentīns Griščenko. „Zēns ir absolūti vesels, ļoti skaists bērns un neticami mierīgs.”

Atzīmēsim, ka grūtniecība vienpadsmit gadu vecumā ir visai reta parādība – tāpat kā agras dzemdības. Pirmoreiz tādas fiksētas 1910. gadā, kad jauns pāris no Ķīnas kļuva par visjaunākajiem vecākiem pasaulē: bērna dzimšanas brīdī tēvam bija deviņi, bet mātei – astoņi gadi.

Par visjaunāko dzemdētāju pasaulē, Krievijā un PSRS 1930. gadā kļuva sešus gadus veca meitenīte, kura dzemdēja Harkovas medicīnas institūta akušieru–ginekoloģiskajā klīnikā. Bez tam Rostovas apgabalā 2000. gada aprīlī astoņus gadus veca meitenīte dzemdēja meitu, kuras tēvs izrādījās 13 gadus vecs zēns. Visjaunākās māmiņas pasaules rekordu līdz šim uzstādījusi piecgadīgā Lina Medīna no Limas (Peru). Tas notika 1939. gadā


Ielādēja:Lietotājs offline rozite
Vidējais vērtējums:


Daudzums


Odinokaya volchica
Lietotājs offline sievieteLauvaEsmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (35)
[08.12.2010 - 21:41]
negribetu lai mana meita tik agri piedzivotu berninju (stupid) es pati dzemdeju 18 g un man prieks ka man ir 2 berni, bet loti zel ka neturpinaju macities bet ne jau 11 gados


ligita079
Lietotājs offline sievieteDvīņi
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (44)
[26.11.2010 - 17:20]
Vājprāts! Vai tiešām bērniem nav ar ko nodarboties????? (stupid)


kikii107
Lietotājs offline sievieteVērsis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[21.04.2010 - 13:09]
Kaut kas fenomenāls....... (ill)


Pūkainā!
Lietotājs offline sievieteZivis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[03.04.2010 - 20:22]
Kur skatās vecāki..nu jā vecāki nav..


EvitA
Lietotājs offline sievieteDvīņiPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (32)
[01.01.2010 - 16:14]
Arprats..ka vispar tas ir iespejams...... (ill)

EvitA


zveers
Lietotājs offline sievieteSkorpionsIr sameklēta otra pusīte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (37)
[04.12.2009 - 23:37]
Vnk slimi murgi!!! Man nav ko teikt!!! Toč prāta nevienai nav! Ieslēgt meiteņu patversmē un miers līdz 18 gadiem! Pēc tam lai pašas domā! Slimās! (no) (no) (no)

Es celšu labirintu, kurā varēšu apmaldīties ar to, kurš sagribēs mani atrast.


l
Lietotājs offline sievieteMežāzis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[04.12.2009 - 23:23]
Es kaut ko nesaprotu kā 5 gadīga var palikt stāvoklī, vai tad viss jau ir attīstījies, nedomāju, tas ir kaut kas nereāls


smaidīgā
Lietotājs offline sievieteŪdensvīrs
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[04.12.2009 - 23:06]
(fui) jo dienas, jo trakāk tas viss paliek. Es jau uz sevis paskatoties, nevaru iedomāties māmiņu, kur nu vēl uz 11 gadīgu vai 5 gadīgu bērnu (haha) (no)


rozite
Lietotājs offline sievieteSvariPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (42)
[04.12.2009 - 22:46]
mani vienkārši fascinēja šis teikums (no) ''rekordu līdz šim uzstādījusi piecgadīgā Lina Medīna no Limas (Peru). Tas notika 1939. gadā'' es skatos uz savu piecgadīgo meitu un nevaru viņu iedomāties par māmiņu, viņa taču ira tik maziņa, citās valstīs tāda vecuma bērni vēl pamperos staigā un knupīti zīž.

esmu laimīga sieviņa ,māte un laba draudzene jums ;)

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-1503 10.80 LVL PD-SPW2 6.00 LVL ST-DIY8 22.90 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist