Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 29. Marts 00:58:40


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Pievienot dietu

Raksts Izdrukāt Komentāri[0]

Diēta slimniekiem ar hronisko gastrītu

Norādījums: hroniskam gastrītam ar sekrētu nepietiekamību pie nelieliem saasinājumiem.

Pagatavošanas tehnoloģija: Ēdiens var būt vārīts, sautēts, apcepts, cepts bez garoziņas (necept sausu vai negatavot miltainu), produktus vēlams sasmalcināt.

Atļauts:

Dzērieni – tēja ar pienu, kakao, kafija ar pienu vai saldo krējumu.

Sulas – dārzeņu, ogu, atšķaidītas ar ūdeni.

Maizes izstrādājumi – kviešu baltmaize, bulciņas un cepumi, sausais biskvīts.

Uzkodas – maigs siers, nerīvēts, nomērcēta siļķe, zivis, gaļa, mēles, salāti no svaigiem tomātiem, vārītiem dārzeņiem un gaļas, zivīm, olām, diētiskās, doktora desas, ne trekns šķiņķis un ne trekna aukstā gaļa, aknu pastēte, dārzeņu ikri.

Piens un piena izstrādājumi – piens ar tēju un citiem dzērieniem, kā arī dažādu ēdienu sastāvā, iebiezinātais piens dzērienos un ēdienos, biezpiens, sieriņi, kefīrs, rūgušpiens.

Tauki – svaiga krējuma sviests, rafinēta saulespuķu eļļa, labāk olīveļļa.

Olas un olu izstrādājumi – mīksti vārītas olas, omlete, bez garoziņas vai arī tvaicēta.

Zupas – dažādas zupas ar ne pārāk stipru gaļas, zivju, sēņu buljonu uz dārzeņu novārījumu ar sīki sagrieztiem vai rīvētiem dārzeņiem, pievienojot putraimus, borščs, biešu zupas, skābeņu zupas ar svaigajiem kāpostiem, ar smalki sagrieztiem dārzeņiem.
Gaļas un zivju ēdieni – dažādi, kotlešu veidā no liellopa gaļas, teļa gaļas, cūkgaļas, aitas gaļas, putnu gaļas, dažādas zivis. Var ari apcept, bet bez garoziņas, kā ari novārīt.

Graudu un makaronu izstrādājumi – putras, graudaugu kotletes, ceptas tā lai neveidojas cieta garoza, smalcināti, nepārvārīti makaroni, novārītas nūdeles. Putras vāra ūdenī, var pievienot nedaudz piena, bet ne vārīt pienā.

Piena produkti – kefīrs, rūgušpiens un citi skābpiena produkti, svaigs biezpiens, gan tāpat, gan ēdienos (sufle, siera plācenīši ), rīvēts siers, krējums līdz 25 g uz ēdienu, pienu un saldo krējumu pievieno ēdieniem un dzērieniem.

Dārzeņi un zaļumi – sautējums no dažādiem dārzeņiem, dārzeņu kotletes, vārīti, sautēti utt. Sacepumi vai tāpat sacepti kartupeļi, kabači, ķirbji, burkāni, bietes, ziedkāposti, pēc panesamības - zaļie kāposti, zaļie zirņi, tomāti, dažādi zaļumi sasmalcināti tiek pievienoti ēdieniem.

Augļi un ogas, saldie ēdieni un cukura izstrādājumi – nogatavojušies augļi un ogas pagatavo kompotos, biezeņos, ķīsēļos, želejās. Cukurs, medus, konfektes, ievārījumi. Cepti āboli, var arī mandarīnus, apelsīnus, arbūzu, vīnogas bez miziņas.

Mērces – ar ne pārāk stipriem gaļas, zivju, sēņu un dārzeņu novārījumiem.

Dzērieni – tēja ar citroni, kafija, kakao ar pienu vai saldo krējumu, dārzeņu, ogu sulas, kas atšķaidītas ar ūdeni.

Ēdienu var sālīt normali. Ēst iesaka 4 reizes dienā vienā un tajā pašā laikā.

Aizliegts:

Izstrādājumi no siltas mīklas, cepta gaļa un zivis, sālīti sausiņi, trekna gaļa un zivis, sālījumi, žāvējumi, marinādes, gaļas, zivju un citi konservi uzkodām, auksti dzērieni, saldējums, cūkgaļas speķis un kulinārijas tauki, sinepes, mārrutki, šokolāde, krēmi, ogas ar kauliņiem (avenes, jāņogas) vai arī ar cietu mizu (ērkšķogas) vīnogu sula, kvass, no dārzeņiem – sīpoli, rutki, redīsi, gurķi, ķiploki, sēnes, saldie pipari, pupas.

Ielādēja: Alifka
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-22444 4.40 LVL SC-39660 40.80 LVL GO-93772 1.90 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist