Ielogoties ar Facebook pasi
Zivis clock Šodien ir 19. Marts 07:17:00


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Pievienot dietu

Raksts Izdrukāt Komentāri[0]

Gavēņa diēta

Par šo izvēli mācītāji un filozofi varētu teikt – tā ir gavēšana, ne diēta. Gavēšana ir daudz reižu grūtāka un nopietnāka nekā jebkura diēta. Un gavēšanas mērķi ir citādi. Tomēr, ja esi nolēmusi izmantot gavēņa laiku (un noteikumus), lai savestu kārtībā savu organismu un figūru, – uz priekšu!

Diētas būtība

Lielais gavēnis pēc dažādu tautu tradīcijām sākas septiņas nedēļas pirms Lieldienām. Gavēņa ievērošana nozīmē pilnīgi atteikties no produktiem, kas satur taukus, – liellopu un putnu gaļas, zivīm, piena, olām. Tomēr nav vērts skumt. Lietot augu barību tu vari. Turklāt ne tikai augļus un dārzeņus, bet arī putraimus, makaronus, riekstus un saulespuķu sēkliņas, medu, cukuru un sēnes.

Plāns

Ar īpašu stingrību jāievēro pirmā un pēdējā septiņu nedēļu cikla nedēļa. Pirmās nedēļas pirmdienā un piektdienā ir pieņemts pilnībā atturēties no pārtikas. Bet pārējās nedēļās pirmdienā, trešdienā un piektdienā jālieto aukstie ēdieni bez taukvielām; otrdienā, ceturtdienā – siltie ēdiena bez taukvielām (dārzeņi, graudi, sēnes), bet sestdienā un svētdienā ir atļauts lietot augu taukus. Zivis drīkst lietot divas reizes visa gavēņa laikā.

Efektivitāte

* Svara zaudēšana līdz pat 3 kg.
* Tiek noregulēts holesterīna līmenis organismā.
* Pateicoties šķiedrvielām, uzlabojas zarnu trakta darbība, līdz ar to arī ādas stāvoklis.

Brīdinājums

* Var rasties vitamīna B12 nepietiekamība, jo tas atrodas tikai dzīvnieku produktos. Tāpēc šis vitamīns pastiprināti jālieto tabletēs vai jādzer sojas piens.
* Cilvēkiem ar tendenci uz anēmiju papildus jālieto dzelzs preparāti.
* Ievērojot šādu diētu, var rasties kalcija nepietiekamība. Tāpēc pastiprināti jālieto neattīrītas sezama sēkliņas, sojas krējums, mandeles, sautētas saknes un zaļumi.
* Var traucēt nepārtraukta bada sajūta.

Ielādēja: kristykiss
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-74002LX1 65.30 LVL SC-33785 23.40 LVL PD-SJ1-008 5.30 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist