Ielogoties ar Facebook pasi
Vērsis clock Šodien ir 20. Aprīlis 13:39:17


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Nov 19 2009
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[2]

galda Bietes veselībai


bietes5Biete ir dārzenis, kas bagātīgi apdāvināts ar plašu klāstu vitamīnu, turklāt, bietes jau daudzus gadu simtus tiek lietotas medicīniskām vajadzībām! Turklāt bietes lieliski spēcina un attīra organismu. Kādām kaitēm tieši spēj palīdzēt šis brīnumdārzenis? Kādā veidā varam uzlabot savu veselību, iekļaujot ēdienkartē bietes? Tūlīt noskaidrosim!

Kādos gadījumos un pie kādām kaitēm bietes spēs palīdzēt?

Uzskaitījums ir tiešām plašs! Aptaukošanas gadījumos, sirds mazspējas, žultsceļu slimības, mazasinības un saaukstēšanās gadījumā, aterosklerozes un sliktas atmiņas gadījumā,  vairogdziedzera ārstēšanai un žultsakmeņu šķindināšanai, kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūlu gadījumā, iesnu, hroniska mandeļu iekaisuma vai angīnas gadījumā, galvassāpju, bezmiega un nervu kaitēm (neirozēm, depresīviem garastāvokļiem), fiziskās slodzes uzlabošanas gadījumos, vielmaiņas traucējumu gadījumos un, ja biešu sulu sajauc ar kāpostu sulu, tad tas  samazina holesterīna daudzumu asinīs un neļauj attīstīties audzējiem.

bieshu sulaBiešu sula – īsts brīnums

Biešu sula ir lielisks līdzeklis organisma ārstēšanā, spēcināšanā  un attīrīšanā! Biešu sulu ieteicams lietot tikai pirms ēšanas, jo pēc ēšanas tā var pastiprināt rūgšanas procesus kuņģa – zarnu traktā. Dzerot biešu sulu, iespējams par 16% uzlabot vingrinājumu rezultātus — veicot fizisku slodzi, organisms tik ātri nenogurs. Lai biešu sula neizraisītu nepatīkamas sajūtas, to pirms lietošanas uz dažām stundām ievieto ledusskapī. Dzerot var atšķaidīt ar ūdeni. Ieteicamā deva vienā reizē – 1 glāze (200ml).

Zāļu skapītis jeb veselības receptes

Žultsakmeņu šķīdināšanai

1 kg sarīvētu biete vāra 2 litros ūdens, līdz šķidrums sāk kļūt “biezs”. Dzer pa 1/2 glāzei 5 reizes dienā pirms ēšanas.

Kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūlas ārstēšanai

Svaigu biešu sulu dzer pa 50ml 20 minūtes pirms ēšanas 3 reizes dienā. Lietošanas kūre ilgst 10 dienas 2 – 3 reizes gadā.

Hroniska mandeļu iekaisuma vai angīnas ārstēšana

Sarīvē bietes, piepilda ar tām glāzi un pārlej tās ar ēdamkaroti parastā galda etiķa un 2-3h liek nostāvēties, tad nospiež šķidrumu un skalo ar to kaklu.

Pampuma noņemšanai

Sarīvē nomizotas bietes un kartupeļus un iegūto masu pieliek pie pampuma vietām, apliek ar celofānu, aptin ar kokvilnas vai frotē audumu un tā patur vismaz minūtes 20.

Pret galvassāpēm

Vasarā pret galvas sāpēm var izmantot biešu lapas: tās labi saburza ar rokām un pieliek pie pieres – pēc minūtēm 15 nepatīkamās sajūtas galvā pāriet.

Bezmiegam

Pret bezmiegu palīdzēs biešu sula ar medu, kuru iedzer stundu pirms gulētiešanas.

Nervozitātes mazināšanai

Regulāri jālieto biešu un kartupeļu sula (trīs ēdamkarotes katru dienu).

Pret iesnām

5-7 reizes dienā pilināt degunā svaigu sulu (iesnu sākuma stadijā) jeb mazliet ierūgušu biešu sulu (kad iesnas jau ir ilgāku laiku).

Novārītas bietes gabaliņš, ar kuru ierīvē deguna gļotādu.

Deguna iekaisumu un elpceļu gadījumā palīdz svaigu biešu sula, nedaudz atšķaidīta ar ūdeni, pievienots medus.

Mazasinība, vielmaiņas traucējumi, diabēts vai spēku izsīkuma novēršanai

Vienādās daļās biešu, rutku un burkānu sulu un dzer pa 2 ēd.k. 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Lai visiem stipra veselība


Ielādēja:Lietotājs offline litucis
Vidējais vērtējums:


Daudzums


litucis
Lietotājs offline sievieteŪdensvīrs
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (37)
[21.11.2009 - 09:40]
kapec jauzmanas


margery
Lietotājs offline sievieteSkorpions
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (39)
[20.11.2009 - 15:07]
dievinu bietes... tikai man ar tām jāuzmanās...

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

Lietotāju galerijas


favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
AS-999492 2.20 LVL SC-56420 5.80 LVL BALONI1177 74.20 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist