Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 19. Aprīlis 15:57:50


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Jul 28 2015
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[0]

Kas jāņem vērā plānojot ceļojumu?!


Vasara ir īsts ceļojumu laiks, kuru noteikti vajag izmantot, cik vien tas iespējams! Ja arī Tu esi iecerējis baudīt brīnišķīgu laiku ārpus Latvijas robežām, būs jāpadomā par vairākām lietām.
Pirmkārt, laicīgi jāpārbauda, vai Tev un arī ceļa biedriem ir ceļojumam derīgs personu apliecinošs dokoments – pase vai ID karte. Svarīgi atcerēties – tas, vai ceļošanai pietiks ar ID karti vai būs nepieciešama pase, atkarīgs no ceļojuma galamērķa. Ar šiem noteikumiem iespējams iepazīties šeit- https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/index_lv.htm .Vēl tikai jāpiebilst – ja ceļo kopā ar bērniem, atceries, ka noteikumiem atbilstošs personu apliecinošs dokoments nepieciešams arī viņiem – neatkarīgi no vecuma. Parūpējies par šiem jautājumiem laicīgi, lai izvairītos no lieka stresa un izmaksām (Ārkārtas režīmā izgatavota pase vai ID karte izmaksās daudz vairāk).
Otrkārt, ja plāno doties uz valsti, kuras valūta nesakrīt ar mūsu valstī esošo, svarīgi laicīgi veikt valūtas maiņu. Kā zināms, šādu pakalpojumu nodrošina gandrīz visas bankas un arī dažādi valūtas maiņas punkti. Tā, protams, ir visai vienkārša darbība, tomēr, lai to izdarītu pēc iespējas izdevīgāk un veiksmīgāk, svarīgi ņemt vērā pāris būtiskas lietas. Pirmkārt, jāpievērš uzmanība tam, kāds tad ir Valūtas kurss. Šeit svarīgi ņemt vērā, ka atsevišķās bankās un valūtas maiņas punktos Valūtas kurss mēdz būt atšķirīgs. Tādēļ svarīgi ir veikt valūtas kursa salīdzināšanu, lai naudu samainītu pēc iespējas izdevīgāk.
Lai saprastu, kādēļ valūtas kurss, piemēram, bankās mēdz būt tik atšķirīgs, jāizprot, ka tās vadās pēc vairākiem principiem- ir bankas, kas vadās pēc tirgus principa. Tas savukārt nozīmē, ka valūtas maiņas kurss būs visnotaļ izdevīgs. Otra iespēja ir šo kursu noteikt bankai pašai.
Vēl viena pavisam praktiska iespēja ceļojot ir izmantot iespēju attiecīgās valsts valūtu izņemt tajā valstī, uz kuru esi devies. Tas ērti izdarāms bankomātā, tomēr šeit jāatceras pirms došanās ceļā noskaidrot –
· Vai Tava banka šādu iespēju piedāvā;
· Kāda ir komisijas maksa par šāda pakalpojuma izmantošanu.
Plānojot ceļojumu, laicīgi parūpējies par šīm būtiskajām lietām, lai Tava atpūta izdotos lieliska!





foto-freedigitalphotos

Ielādēja:Lietotājs offline lalalalala
Vidējais vērtējums:


Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
PP-210192 17.10 LVL PD-WSZ12 1.80 LVL PD-TNP13 3.20 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist