Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 28. Marts 23:04:52


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Apr 16 2010
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[4]

Uzturs PIRMS un PEEC treninja


Pirms treniņa ir nepieciešams uzņemt ogļhidrātus un olbaltumvielas, savukārt taukus vēlams neuzņemt vispār vai uzņemt minimāli.

Ogļhidrāti pirms treniņa nepieciešami, lai uzņemtu glikogēnu un nodrošinātu muskuļus un smadzenes ar enerģiju, kas nepieciešama kvalitatīvam treniņam.

Olbaltumvielas pirms treniņa nepieciešamas, lai nodrošinātu muskuļu apgādi ar aminoskābēm un olbaltumvielu sintēzi muskuļos.

Taukiem nevajadzētu tikt uzņemtiem pirms treniņa, jo tie palēnina gremošanas procesus. Pie tam - taukaina pārtika kuņģī treniņa laikā var izraisīt sliktu dūšu, smaguma sajūtu kuņģī.

Vismaz 2 stundas pirms treniņa neēd taukainu pārtiku. 30 minūtes pirms treniņa nevajadzētu ēst vispār - pastiprināta kuņģa darbība treniņa laikā neļaus orientēt enerģiju uz fizisko aktivitāti.

Treniņa laikā neaizmirsti par pietiekamu šķidruma uzņemšanu. Ja treniņš ilgst vairāk, kā stundu, ir ieteicams dzert sporta dzērienus vai dabīgas augļu vai dāzreņu sulas.

Pastāv uzskats, ka notievēšanas nolūkos pēc treniņa vairākas stundas nav jāēd. Taču šis apgalvojums ir aplams un ilgtermiņā šāda rīcība novedīs tikai pie tā, ka treniņiem nebūs nekādas jēgas, ja nepieciešams spēka, izturības un muskuļu masas pieaugums.

Pirmās 20 minūtes pēc treniņa ir nepieciešams uzņemt olbaltumvielas un ogļhidrātus. Neviena kalorija, kas uzņemta šajā laikā nepārvērtīsies taukos - olbaltumvielas un ogļhidrāti tiks izmantoti spēka un muskuļu atjaunošanai.

Ogļhidrātus pēc treniņa ieteicams uzņemt šķidrā veidā - augļu un dārzeņu sulas, sporta dzērieni. Laiks pēc treniņa ir tas laiks, kad var tikt uzņemti vienkāršie ogļhidrāti un figūru tas negatīvi neietekmēs. Tātad, ja mīli saldumus, bet nemīli lieko svaru - ēd saldumus pēc treniņa un tikai pēc treniņa. Tiesa, arī pēc treniņa uzņemto saldumu daudzumam jābūt ierobežotam.

Uzreiz pēc treniņa nepieciešams uzņemt arī olbaltumvielas. Tas līdz pat trim reizēm veicinās olbaltumvielu sintēzi muskuļos. Visērtāk olbaltumvielas pēc treniņa uzņemt proteīna kokteiļa veidā.

2 stundas pēc treniņa izvairies ēst jebko, kas satur ievērojamu tauku daudzumu. Tauki aiztur ogļhidrātu un olbaltumvielu uzsūkšanos. Izņēmums ir taukaina zivs - ja tā nav cepta, zivs nekaitēs


Ielādēja:Lietotājs offline iceiceice
Vidējais vērtējums:


Daudzums


iceiceice
Lietotājs offline sievieteDvīņiPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (40)
[21.04.2010 - 11:14]
tos speciaalajos veikalos var nopirkt

Labāk pazīstams pūķis, nekā svešs bruņinieks.


Liene
Lietotājs offline sievieteVērsisIr sameklēta otra pusīte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (35)
[20.04.2010 - 07:00]
Interesanti kādi ir tie proteīnu kokteiļi...?

laaaabi :)


iceiceice
Lietotājs offline sievieteDvīņiPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (40)
[18.04.2010 - 21:55]
priecaajos ka kaadam noder

Labāk pazīstams pūķis, nekā svešs bruņinieks.


Briljants
Lietotājs offline sievieteJaunava
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (38)
[18.04.2010 - 09:43]
(clap) super raakstins!!!!

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-44632 31.10 LVL PD-SB14P-314-000-6 3.30 LVL FL-63140 4.50 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist