Ielogoties ar Facebook pasi
Vērsis clock Šodien ir 20. Aprīlis 04:35:20


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Oct 21 2009
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[4]

Laimes formula - drosme.


Izlasīju vienā lapiņā un kaut kas piesaistīja. Varbūt noder arī jums

"Drosme nozīmē doties pretī nezināmajam par spīti visām bailēm". (Ošo)

              Šobrīd vairāk kā jebkad agrāk mums visiem sanākt aizdomāties par dzīvi. Pirmais, kas katram no mums nāk prātā, ir vārds „krīze" jeb „valsts ir dziļā pakaļā", taču - stop! Tam visam pāri stāv kaut kas daudz svarīgāks - ir pienācis laiks padomāt par saviem sapņiem, jauniem mērķiem, attiecībām ar līdzcilvēkiem, par savu personību un par pasauli, kas ir mums apkārt... Ir laiks sakārtot savu dzīvi!

          Ja paskatāmies uz pašreizējo situāciju valstī, filozofiski uz to raugoties, pilnīgi droši to var pielīdzināt mazam pasaules galam. Kāpēc pasaules gals? Tieši tāpēc, ka šobrīd cilvēku dzīves attīstās pēc taisnības principa, kurā viss liekais atkrīt un izmirst dabīgā nāvē... Tas nav tā, ka zemeslodei virsū uzkrīt atombumba un visi mirst. Pašlaik ir iestājies emocionālais „pasaules gals", kurš pastāv pēc domino principa, un cilvēki izmisumā „krīt" dažāda izmēra bezdibeņos. Bet nav pamata satraukumam - pēc kritiena mēs, katrs no mums, atdzimsim jaunā kvalitātē - daudz, daudz spēcīgāki, godīgāki, tīrāki, ieguvuši jaunas zināšanas un garīgās vērtības.

            Vienkāršiem vārdiem runājot, tas izskatās šādi. Tipiska situācija: no darba tiek atlaisti cilvēki, ja ne tu pats, tad kāds no taviem radiem vai draugiem. Rodas satraukums, izmisums un bailes no rītdienas. Un cilvēks panikā metas meklēt nākošo darbu, kas viņam ļaus justies kā normālam cilvēkam, nevis kā zaudētājam. Labi, ja līdz šim esi strādājis godīgā darba vietā, kur par tevi tika maksāti nodokļi. Tas nozīmē, ka tev ir par vienu satraukumu mazāk. Kādu mirkli par naudiņu var neuztraukties, jo ir gan atlaišanas pabalsts, gan vēlāk bezdarbnieka pabalsts... Cilvēkus neatlaiž tāpēc, ka viņi ir slikti darbinieki... un tur ir tas āķis. Ja tevi atlaiž no darba - pasaki paldies Dzīvei, jo nu tev ir iespēja sākt īstenot lietas, kam esi radīts patiesībā.

         Pilnīgi noteikti var apgalvot, ka nav nevienas ģimenes, kuru nebūtu skārušas trauksmainās pārmaiņas. Fakts ir un paliek fakts - lai kā mēs gribētu, mēs nevaram aizbēgt no dzīves realitātes. Ziniet, kas no tā visa ir galvenais? Tas, ka tik pozitīvi un ar tik stipru garu cilvēki sen nav skatījušies uz dzīvi.

           Man bieži cilvēki prasa, kā man izdodas neietekmēties no apstākļiem un nezaudēt savu smaidu un prieku. Tajā brīdī es vienkārši atbildu, ka mēģinu neietekmēties no citu cilvēku pesimistiskajām noskaņām un prognozēm. Es pati izvēlos vidi, kurā atrasties, un cilvēkus, ar ko satikties. Bet ne visiem tas ir tik vienkārši, jo lielākā daļa no mums dzīvo ģimenēs, kurās aug bērni. Un bērniem, kā mēs zinām, nav sajēgas par to, kas ir krīze. Šajā brīdī man atmiņā nāk režisora Roberto Benini filma „Dzīve ir skaista", kurā, neskatoties uz karu un skaudrajiem apstākļiem koncentrācijas nometnē, galvenais varonis Guido, lai nesāpinātu savu dēlu, viņam iegalvo, ka viss notiekošais ir spēle, kurā zēnam ir visu laiku jāslēpjas, lai beigās dabūtu galveno balvu... Filmas ideja ir lieliska, jo savā ziņā Dzīve patiešām ir Spēle! Ja uztveram to viegli, kā rotaļu, nebaidoties kādā mirklī saukties par zaudētāju, tas stiprina un ļauj uz lietām skatīties ar smaidu. Cilvēks ir radīts, lai dzīvotu... mēs taču visi to zinām, vai ne?

          Nevajag daudz. No savas personīgās pieredzes ieteikšu dažas lietas, kas ik dienu palīdzēs Jums noskaņoties uz pozitīvām domām.

          1. Paskaties apkārt!

            Ir tikai mirkli jāiejūtas citu cilvēku „ādā", lai saprastu, ka tagad mēs visi esam vienādā situācijā: gan tie, kas ir bez darba, gan tie, kas darbā. Jo bailes par rītdienu šādā situācijā ir pilnīgi dabiskas absolūti visiem. Paskatoties apkārt, izdari secinājumu, ka tev ir daudz labāk, nekā citiem... Ja normālā dzīves situācijā cilvēkam ir jātiecas pēc augstiem mērķiem un labākas dzīves, neņemot par piemēru tos, kam iet vēl sliktāk, šis ir brīdis, kurā nevajag kaunēties salīdzināt sevi ar tiem, kam ir vēl grūtāk. Šobrīd tā ir realitāte. Tātad - redzam, ka ar mums viss ir kārtībā!

          Ir tāds ļoti labs teiciens „Nekad nav tik slikti, lai nebūtu vēl sliktāk. Nekad nav tik labi, lai nebūtu vēl labāk!" Un mums visiem būs LABĀK! Pilnīgi noteikti, tikai mirkli pacietības... Cik ilgu mirkli? Nelauziet velti galvu un nezīlējiet! Tāpat neviens nevar atbildēt uz šo jautājumu... Rītdiena vienmēr nes pārsteigumu, un mainīt rītdienu, gluži tāpat kā vakardienu, nav mūsu spēkos!

                             2. Ej cilvēkos!

              Tagad vairāk nekā jebkad mums ir nepieciešamas jaunas vēsmas, jauni iespaidi un jauni notikumi. No jauna iepazīti cilvēki, jaunas tikšanās, saskarsme ar dzīviem cilvēkiem un komunikācija liek kļūt elastīgākiem. Dzīve ir tieši tāda, kāda tā ir, mēs nevaram lauzt apkārtējos apstākļus, bet ir lietas, kuras mēs VARAM mainīt, ietekmēt un pat vēl vairāk - noteikt paši. Tā ir mērķtiecība lietās, kas neko nemaksā un kur nav jāriskē. Šis laiks pieder saskarsmei, emocijām, atvērtībai un mīlestībai pret cilvēkiem.

                Cilvēkus sev apkārt mēs izvēlamies paši, tāpēc nav jāiet pie draugiem, kas ir depresijas pārņemti tikai tāpēc, ka viņi ir jūsu draugi. Tā vietā atrodiet jaunas tikšanās un cilvēkus, kas jūs iedvesmo priekam, un tad, kad būsiet smēlušies jaunus iespaidus, varēsiet tos dāvināt arī citiem. Tagad cilvēki ir daudz atvērtāki un vienotāki - izmantojiet šo brīdi!

                  Nemeklējiet cilvēkus, kas jums būtu izdevīgi tikai biznesam (kā to bieži vien bija pieņemts darīt). Bizness tagad ir pārāk nenoteikts, lai jums kāds varētu solīt un garantēt; meklējiet cilvēkus dzīvespriekam - smiekliem, pozitīvām emocijām, kopīgiem atpūtas brīžiem. Ja būs piepildīta Jūsu sirds, dzīvot taps daudz vieglāk!

                           3. Velti laiku SEV!

                Lasiet! Mācieties kādu valodu! Dejojiet! Dziediet! Apmeklējiet teātri! Sportojiet! Strādājiet dārzā! Mīliet! Un pats galvenais - nepīkstiet! Šobrīd nevienu neinteresē, cik jums ir slikti. Visi cilvēki meklē prieku, tāpēc dodiet viņiem to, ko viņi meklē. Saudzē otru ar pozitīvām emocijām!

                      4. Mūzika tavā telefonā

               Manā telefonā ir ierakstītas apmēram 30 dziesmas. Tās esmu ierakstījusi, ļoti rūpīgi izvēloties - ko gribu dzirdēt un kas mani noskaņo uz prieku. Tā noteikti nav meditatīva un mierīga mūzika, jo kad cilvēkam vajag prieku, viņam nevajag ieslīgt skumjās... Tā ir mūzika, kas liek man dziedāt līdzi, kas rosina uz fantāziju, kustību un deju. Kad kaut kur eju (kaut vai 10 minūšu attālumā) es vienmēr uzlieku, lai tā skan... Un es visu laiku smaidu! Katrs solis ir piesātināts ar dzīvesprieku! Tas ir viens no efektīgākajiem līdzekļiem. Jo mūzika stimulē kustību jeb tā saucamo ķermeņa deju !!! Ļaujies tam!

                     5. Lasiet grāmatas

          Ieteicamo grāmatu tops, kas rosina domāt un uztvert pasauli caur prieku un tīriem nodomiem.

- V.Siņeļņikovs „Psihoenerģētiskais aikido jeb potēšana pret stresu" - šo grāmatu esmu uzdāvinājusi visiem saviem draugiem! Kaut kas unikāls - katrs vārds tajā ir kā vesela bagātība! Izlasot pirmo grāmatu - kājas pašas jūs aiznesīs nopirkt arī pārējās.

- Ošo „Drosme" - fantastisks iedvesmas avots saņemties un mainīt savu dzīvi.

- R.Brensons „Ej un dari! Dzīves mācības" - iesaku visiem cilvēkiem, kam trūkst ticības saviem spēkiem, mērķu piepildīšanai, sapņiem un sev! Tā ir lieliska dāvana jauniešiem, jo, izlasot šo grāmatu, rodas neizsakāma vēlme līdzināties šim fantastiskajam cilvēkam! Ričarda Brensona devīze: „Dzīve ir pārāk īsa, lai to izšķiestu lietās, kas nenes prieku, tāpēc pie velna visu! Ķeries klāt un dari!"

              Papildus punkts - noteikti noskatieties filmu „Yes, man" un paņemiet šīs filmas galveno morāli par savas dzīves pamattēzi vismaz uz šo laiku. Morāle ir pavisam vienkārša un nešaubīgi atbilstoša cilvēka dabai - mēs bieži neizmantojam iespējas, ko piedāvā dzīve, tikai tāpēc, ka atrodam n-tos attaisnojumus, ko uzliek mūsu prāts. Un kas ir interesantākais? Ka mēs, pat nepamēģinot, jau sakām nē! Bet mums ir jāmācās pateikt - Jā!!!! Jo tikai tad, kad mēs sakām Jā, īstenojas dzīves sapņi, īstenojas mūsu karstākās vēlēšanās, tikai tad, kad nedomājam par atrunām un n -tajiem iemesliem, mēs ceļamies, ejam un darām, un tikai tā mēs dzīvojam! Stāvēšana dīkstāvē zog mūsu dzīves dienas...

                Drosme... bez drosmes cilvēks visu laiku cirkulē pa apli. Prieks dzīvot parādās riskējot... Dzīve sākas mirklī, kurā mēs saņemam drosmi darīt pilnīgi crazy lietas, nebaidoties zaudēt


Ielādēja:Lietotājs offline sol
Vidējais vērtējums:


Daudzums


kristjiks
Lietotājs offline sievieteDvīņi
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (38)
[18.11.2009 - 21:34]
"Drosme nozīmē doties pretī nezināmajam par spīti visām bailēm". Tas man dod trūkstošo motivāciju. (hey) Paldies tev, mīļā, liels! (bflowers) (love)

Nav nepareizu atbilžu. Ir tikai nepareizie jautājumi!


pelnruskite
Lietotājs offline sievieteStrēlnieks
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (32)
[31.10.2009 - 10:54]
Īsta dzīves patiesība! (eyes)


Nopietna
Lietotājs offline sievieteDvīņi
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[22.10.2009 - 08:40]
Piekrītu, laba filma, Roberto Benini filma „Dzīve ir skaista"
Dzīve ir kā spēle, un mēs paši izlemjam kas esam, esam vinnētāji ,vai zaudētāji, ja čikstam un sūkstamies, nekas mums neizdodās, tad nu daram secinājumus kas jādara lai būtu vinnētāji.
Kādam liksies cietsirdīga spēle, bet kurš gan neļauj arī tev būt vinnētājam, tikai pats sev, mēs paši sev esam ienaidnieki.......

Sievietes noslēpumus neizpauž, viņas tos apmaina pret citiem.


otina
Lietotājs offline sievieteMežāzis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[21.10.2009 - 20:26]
http://www.tavavieta.lv/raiba_pasaule/laimes-formula-drosme/

Kad tad- ja ne tagad? Kas tad- ja ne es?

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
GO-PF-GPGO 1.50 LVL PD-TS50-084 3.80 LVL PD-FB23M-019 2.00 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist