Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 28. Marts 12:14:21


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Jan 05 2010
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[1]

Zobi kā pērles mirdz...


Šķiet, ikviens no mums vēlas būt žilbinoši balta smaida īpašnieks, lai gan patiešām baltu zobu nav un nevar būt nevienam. Katram ir sava izpratne par to, kādi ir sniegbalti zobi — kādam tie ir pelēkbalti, kādam — dzeltenīgi balti, vēl kādam — zilgani.

Pašlaik zobu balināšana ir viena no visstraujāk augošajām, izplatītākajām un ienesīgākajām estētiskās stomatoloģijas nozarēm. Piemēram, Amerikas Savienotajās Valstīs par zobu balināšanas materiāliem un procedūrām gadā tiek tērēti vairāk nekā trīs miljoni dolāru.

Lai nodrošinātu organisma dzīvības procesus, zobi tiek pakļauti dažādu krāsvielu iedarbībai. Kafija, tēja, tabaka, elementāro higiēnas normu neievērošana — visas šīs lietas izraisa diskolorītu, tas ir, zobu krāsas pārmaiņas. Zoba emaljas tumšināšanos var izraisīt arī dažādi no cilvēka neatkarīgi faktori, piemēram, vecuma pārmaiņas, medikamentu iedarbība utt.

Lielākoties uzmanība tiek pievērsta tikai zobu emaljai, tomēr tumšāki var kļūt arī zoba cietie audi. Tā iemesls var būt zoba audu attīstības defekti, medikamentozi bojājumi un mehāniskas traumas. Attīstības defekti — toņa, formas un izmēra pārmaiņas — ir neatgriezenisks process, kas saistīts ar daudzām slimībām, kā arī ar sliktu zoba emaljas stāvokli.

Medikamentozie zobu bojājumi jeb tā sauktie tetraciklīna zobi ir sekas mātes grūtniecības vai pirmā dzīves gada laikā lietotiem medikamentiem, kuru sastāvā ir tetraciklīns un tā atvasinājumi. «Tetraciklīna zobu» toņu gamma ir no gaiši pelēkas vai gaiši dzeltenas līdz pat plankumainam dzeltenbrūnam, dzelteni pelēkam tonim. Ja tonis ir ne pārāk spilgts, šādus zobus var balināt, tomēr jārēķinās, ka procedūra ir ilgstoša un sāpīga. Turklāt balināšanas efekts būs par vienu toni gaišāki zobi, kas tādi saglabāsies ne ilgāk par pusgadu.

Nereti zobu iekšējās nokrāsošanās iemesls ir mehāniskas traumas. Pēc sitiena pa zobiem (pat, ja trieciens šķiet niecīgs vai tas nav pamanīts) zoba pulpa iet bojā, un tas sāk iekrāsoties no iekšpuses. Kā likums, pacienti dodas pie ārsta pārāk vēlu — kad zobs jau ir pilnībā mainījis toni un balināšana vairs nelīdz. Šajā gadījumā sniegbaltu smaidu palīdzēs iegūt tikai viena metode — venīri jeb keramiskās plāksnītes uz zobiem. Var izvēlēties jebkuru toni, jo plāksnītes tiek piestiprinātas pie zobiem, tās kalpo ilgus gadus, nemaina toni un nerada alerģisku reakciju.

Ja nepatīkamajam zobu tonim nav iekšējs iemesls, zobu balināšanu var veikt arī mājas apstākļos. Šim nolūkam jāpasūta īpaša plastikas forma (kape­ un balinošā želeja. Pati balināšana notiek šādi: pāris nedēļu ik dienu 30 minūtes uzliec kapi ar želeju. Šādi zobus var padarīt par 2–3 toņiem baltākus. Speciālisti apgalvo, ka zobu emaljai šāda procedūra ir nekaitīga, taču vajag, lai pirms balināšanas visi zobi būtu salaboti, citādi, piemēram, var izkrist kāda plomba. Tāpat stomatologi apgalvo, ka zobu kapei jābūt izgatavotai tieši jums, jo, izmantojot standarta platītes, kas tiek pārdotas aptiekās (komplektā ir līdz trim variantiem), sniegbaltā smaida vietā var iegūt nopietnas zobu problēmas.

Balinot zobus, svarīga ir arī mēra izjūta. Pakļaujot zobus pārāk ilgai balinošās želejas iedarbībai, var sabojāt zoba emalju. «Pārbalinātie» zobi izskatīsies nespodri un poraini — kā krīts.

Zobu balināšanai var būt arī dažādas blaknes: paaugstināta jutība pret karstumu vai aukstumu, saldumu, turklāt agrāk ievietotās kosmētiskās zobu plombas var nepatīkami izcelties uz jauniegūtā zobu toņa fona.

Zobu balināšanai klīnikā tiek izmantota lāzera tehnoloģija. Ar lāzeru tiek paātrināta ūdeņraža pārskābes iedarbība uz zoba emalju, kas nodrošina zobu baltumu.

Ja tevi pilnībā apmierina savu zobu krāsa, tomēr neiebilstu, ja tie būtu nedaudz gaišāki, vari izmantot pāris vienkāršus tautas līdzekļus. Šīs metodes nenodrošina ilgstošu rezultātu, taču ļauj sasniegt vēlamo vismaz uz brīdi.

Citrons

Procedūra ir pavisam vienkārša — uz zobu birstes uzber nedaudz dzeramās sodas un pāris pilienus citrona sulas un tīri zobus. Šādu metodi drīkst izmantot ne biežāk kā reizi nedēļā.

Soda

Uzber nedaudz dzeramās sodas uz zobu birstes un tīri zobus tāpat kā ar zobu pulveri. Vienīgais ierobežojums šai metodei — paradontīts. Soda ir aktīva viela un var nodarīt ļaunumu jutīgām smaganām.

Interesanti, ka daži stomatologi iesaka skalot muti ar «Pepsi» vai «Fantu», tomēr nekādu garantiju savam ieteikumam nedod.


Ielādēja:Lietotājs offline EvitA
Vidējais vērtējums:


Daudzums


mincite15
Lietotājs offline sievieteJaunavaIr sameklēta otra pusīte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[07.12.2010 - 17:07]
domaju labak to darit pie specialista, lai nepaliktu bez visaam plombaam... (hey) (sun) (yeah) (angel)

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
SC-52598 5.50 LVL SC-52158 4.20 LVL AS-9904389-66 3.90 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist