Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 29. Marts 10:56:12


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Dec 02 2010
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[3]

Par zīdaiņa sabraukšanu pieci gadi nosacīti un 20 000 latu




mercedes-rc

Liepājas tiesa ceturtdien 28 gadus vecam autovadītājam, kurš jūlija sākumā uz gājēju pārejas ar auto uzbrauca bērnu ratiņiem, nāvējoši traumējot astoņus mēnešus vecu zīdaini, piesprieda piecu gadu nosacītu cietumsodu, atņemot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.


Prokurors prasa 7 gadus cietumā

Vīrietim būs jāmaksā arī 20 000 latu morālā kaitējuma atlīdzība bērna mātei.

Prokurors dienu iepriekš tiesu debatēs prasīja apsūdzētajam Denisam Kuzmenko piespriest brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Pēc sprieduma pasludināšanas prokurors atzina, ka spriedums viņam nav liels pārsteigums. "Biju rēķinājies, ka tiesa Kuzmenko var piespriest nosacītu sodu," sacīja prokurors.

Tomēr pēc pilna sprieduma izvērtēšanas viņš lems par iespēju to pārsūdzēt.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā no dienas, kad būs pieejams pilns tā teksts. Pilns spriedums būs pieejams no 14. decembra.

Apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu.

Cietusī - 26 gadus vecā zīdaiņa māte - tiesas procesā nepiedalījās, jo pēc notikušā sieviete guvusi smagu psiholoģisku traumu un saņem psihoterapiju.

Bērna māte morāli sagrauta

Psihiatrs sievietei rekomendējis nepiedalīties tiesas procesā un izvairīties no sastapšanās ar viņas bērna nāvē vainoto autovadītāju.

Sievietes advokāte Irēna Kibelko tiesā atzina, ka bērna māte ir morāli sagrauta - viņa joprojām nespēj pat veikt vienkāršus sadzīves darbus. Ģimenē tā ir dubulta traģēdija - vienīgais bērns gājis bojā sava tēva dzimšanas dienā.

"Sieviete saprot, ka autovadītājs nav pastrādājis tīšu noziegumu, viņa neuzstāj uz brīvības atņemšanu. Taču uzskata, ka vīrietim ir jāatņem transportlīdzekļa vadīšanas tiesības,"

teica Kibelko.

Apsūdzētais autovadītājs tiesai pēdējā vārdā ar asarām acīs norādīja, ka ļoti nožēlo notikušo un tā traģiskās sekas. Viņš lūdza piedošanu ģimenei, kam nodarījis milzīgas ciešanas un sāpes.

1982.gadā dzimušais Kuzmenko apsūdzēts par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi.

Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Traģiskais negadījums notika 3.jūlijā Liepājā, Raiņa ielā. Automašīna "Mazda 323" uz gājēju pārējas uztriecās kādas sievietes stumtajiem bērnu ratiņiem. 2009.gadā dzimušais puika no gūtajām traumām mira.

Mēģināja bēgt

Vadītājs no notikuma vietas mēģinājis bēgt, taču viņu aizturēja negadījuma aculiecinieks. Vīrietis savu vainu traģiskā negadījuma izraisīšanā atzina. Viņš policijai klāstījis, ka braucis ar ātrumu aptuveni 55 kilometri stundā un sadursme ar bērna ratiņiem notikusi, kad viņš apbraucis priekšā braucošu automašīnu, kura pirms gājēju pārejas sākusi bremzēt.

Automašīnu vīrietis neesot vadījis alkohola reibumā, kā arī pie stūres viņš nebija sēdies apreibinošu vielu ietekmē.

Kuzmenko iepriekš nav sodīts. Taču 2004.gada martā viņš izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, vadot automašīnu alkohola reibumā. Par šo pārkāpumu viņš administratīvi sodīts, uz laiku zaudējot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības. Šī sodāmība viņam jau dzēsta.

Tvnet.lv




Ielādēja:Lietotājs offline Briljants
Vidējais vērtējums:


Daudzums


kadija
Lietotājs offline sievieteMežāzisPrecēta(-s)
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[06.12.2010 - 21:49]
pareiz amarille, man arī žēl autovadītāja, redz neviens jau netiesā māti par to ka viņa nepārliecinājās pirms ielas šķērsošanas par savu un mazuļa drošību, tas rakstīts c.s.n. ja nemaldos 8 vai 6 punktā "GĀJĒJAM VISPIRMS JĀPĀRLIECINĀS"
Sevišķi tagad ziemā, slāj tik pāri, pie pārejām viss noslidināts, nevar nemaz zibenīgi nobremzēt, gājējiem arī  vienalga, ja gadījumā kaut kas notiek ar mašīnu- pazūd bremzes, šoferim slikti paliek, smaga krava iekšā utt... nē, nevar taču gājējs savu dārgo laiku šķiest, lai 5s paskatītos, vai tiešām mašīna viņu laidīs, vai šoferis ir viņu pamanījis.. Būtu jāsoda šādi gājēji  (nope) (nope) (nope)


Tigerlady
Lietotājs offline sievieteZivisPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (36)
[04.12.2010 - 06:44]
Uzskatu, ka viņam vajadzētu atņemt tiesības uz visu mūžu! Lai brauc ar autobusu!

Tigerlady - angel & devil in one persone...


!
Lietotājs offline sievieteVēzis
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!!
[03.12.2010 - 06:38]
Lasīju un man skudriņas pār ķermeni pārskrēja, pirmkārt, ārkārtīgi žēl sievieti, bērna zaudējumu ir pārāk grūti pārciest... Otrkārt, žēl nedaudz arī autovadītāja, savas neuzmanības un steigšanās dēļ, sabojāja sev dzīvi. Nu nevar apdzīt auto uz gājēju pārējas..ar kuru vietu viņš domāja..
Nelaimīgs stāsts.. 

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
PD-FB2H-X-018 0.50 LVL SC-43518 7.80 LVL PD-SB12M-079J 11.80 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist