Ielogoties ar Facebook pasi
Auns clock Šodien ir 16. Aprīlis 23:21:41


Kleoo monētas Kleoo monētas Apmeklētāji online Apmeklētāji online Jubilāres!!! Jubilāres!!!
Kleoo E-VEIKALS

FORUMS BLOGS
LAT   RUS

Mans blogs
Pievienot blogu
Neizlasītās tēmas

Nov 23 2009
Izdrukāt rakstu Izdrukāt bez bildēm Komentāri[3]

Dārgo mantu monarhija bērnudārzā


Apģērbs un rotaļlietas ir svarīgas visu mūžu, atšķirība tā, ka ar gadiem mainās rotaļlietas, spēļu mašīnas nomaina īstās.

Tāpēc centos uzzināt, kāda attieksme pret apģērbu un rotaļlietām ir bērnudārzā. Izrādās, jau pirmsskolas iestādē bērni ļoti labi prot novērtēt, vai otram drēbes pirktas jaunas veikalā, vai ir tā saucamās humpalas. Kā atzina kādas pirmsskolas iestādes skolotāja, esot gadījumi, ka ar bērniem, kuri sliktāk apģērbti, citi negrib iet pārī dejot vai pastaigā. Satraucot arī dažu vecāku attieksme pret bērnu ģērbšanu. Domājot par to, lai bērnam mugurā būtu modernas drēbes, nepamanot, vai tās piemērotas ikdienai.

"Bērniem mugurā īsas vējjakas, zem tām īsi džemperīši, topiņi. Džinsa bikses ar pazemināto jostas vietu. Bērns laukumā ir kustībā, liecas, pastiepjas uz augšu, rezultātā muguriņa un vēders ir pliki. Gadās, ka bērnu atved ar mašīnu, viņam līdzi nav cimdu, arī garās bikses aizmirstas, bet bērni taču dodas ārā pastaigā," stāsta skolotāja, kura lūdza savu vārdu un pirmsskolas iestādi neminēt.

Svarīgas ir rotaļlietas. Arī par tām ir vairāki novērojumi. Satraukumu radot tas, ka daudziem bērniem rotaļlietu ir ļoti daudz, tādēļ zūd saudzīga attieksme pret tām. Uz dārziņu līdzi tiekot dotas arī dārgas rotaļlietas, jo bērns tā grib. Un ne reti rodas konfliktsituācijas, ja manta tiek sabojāta.

"Vēl satrauc tas, ka zēniem tiek pirktas Ķīnā ražotās rotaļlietas, kas ir dažādu multeņu varoņispaidermeni, betmeni un visādi citādi multeņu briesmoņi. Pirmkārt, to kvalitāte ir slikta, ļoti ātri salūst (bet bērnu tas nesatrauc, jo nopirks jau jaunu), otrkārt, šīs multfilmas tomēr kultivē agresiju. Bērns spēlējoties atdarina multenēs redzēto, dauza vienu rotaļlietu pret otru. Spēles laikā skan frāzes: "Es tevi nogalināšu, es tevi iznīcināšu." Reizēm agresija tiek pavērsta arī pret citiem bērniem, jo mazais sevi identificē ar iedomāto varoni. Vēl kāda skumja lieta, proti, ir bērni, kuriem vecāki nevar iegādāties kārotās rotaļlietas, gadās, ka kārotā manta netīšām nokļuvusi bērna skapītī vai kabatā, vai aiznesta uz māju, bet vecāki nemaz nepainteresējas, kur bērns to ņēmis," norāda skolotāja.

Jā, mainās laiki, mainās mode un vērtības. Agrāk cieņā bija tie, kuri spēja sagādāt deficīta preces, tagad it kā viss pieejams, bet tik un tā mantiskais ir pārsvarā garīgajam. Daudzi vecāki aizņemtības dēļ atpērkas ar rotaļlietām, saldumiem, bet bērniem pietrūkst uzmanības un mīļuma.

no: https://www.tvnet.lv/women/life/gimene/article.php?id=5167756


Ielādēja:Lietotājs offline rozite
Vidējais vērtējums:


Daudzums


Tigerlady
Lietotājs offline sievieteZivisPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (36)
[24.11.2009 - 20:11]
Es esmu noveerojusi, dka tas viss ir atkariigs no audzinaashanas..
Man piem ir skumji noskatiities, ka vecaaki beerniem nepaskaidro, ka mantas un graamatas nav jaapleesh, bet gan jaaizturas pret taam ruupiigi!
Taa, ka ljoti daudz daargo rotaljlietu un graamatu aatri vien nonaak izgaaztuvee, kaut gan ar taam vareetu veel ilgi darboties

Tigerlady - angel & devil in one persone...


rozite
Lietotājs offline sievieteSvariPrecēta(-s)Esmu laimīga māte
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (42)
[23.11.2009 - 21:40]
es tie'si nezinu kaa beerni rea'gee uz to k'a 'geerpti vi'nu klases biedri, bet skolotaajas un audzinaataajas gan dikti pieveer's tam uzmaniibu, jo labaak 'geerbts beerns ,jo vecaaki turiigaaki un var izkaast vairaak naudi'nas (gold)

esmu laimīga sieviņa ,māte un laba draudzene jums ;)


penelope
Lietotājs offline sievieteStrēlnieks
Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! Šī funkcija ir pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem!!! (48)
[23.11.2009 - 17:01]
nu man šai lietā ar ir savi novērojumi. Ja audzinātājas un auklītes pašas nešķiro bērnus pēc to vecāku dāsnuma fonda naudās utt., tad dažs labs ķipars ātri vien izslimo to savu pārgudrību un nedraudzēšanos ar Pēterīti vai Anniņu.
Tas, ka laiku pa laikam bērns uz kādu citu sadusmojas un paziņo- ES AR TEVI NEDRAUDZĒŠOS! ir normāla parādiba. Ir normāli, ka trīsgadīga blondīne spļauj laukā kaut kur dzirdētus vārdus- tev nav stilīg topiņš un normāli, ka kāds par to sabēdājas. Tad ir sirsnīgi jāizrunājas ar savu bērnu un audzīti, ja audzinātājas tieši vai netieši paša nekultivē atstumtos bērnus drīz vien spēj iedraudzēt ar visiem. Bet, ja auklīte mammām garderobē stāsta- vakar un aizvakar Klāra bija saplēstām zeķbiksēm un bez apenēm, tad tas jau ir neprofesionāli.

Lapa: [1]
Pievienot komentāru
Dārgās lasītājas!!!
Lai saņemtu iespēju pievienot savus komentārus tekstiem, forumiem, receptēm, kā arī iegūt pieeju visiem Kleoo rakstiem un forumiem, piedalīties konkursos, vinnēt vērtīgas balvas, draudzēties ar citām Kleoo lasītājām un apmainīties ar jaunumiem privātā sarunā, ka arī izmantot visas Kleoo priekšrocības, Jums jābūt reģistrētam lietotājam. To jūs varat izdarīt ŠEIT.
Ja Jūs jau esat piereģistrēts lietotājs, Jums jāievada savi dati, tam speciāli paredzētā vietā.

favorites Pievienot Kleoo.lv favorītos
jautras idejas svētkiem
PD-FB2M-L-007 0.70 LVL AS-3972501 5.30 LVL SC-29032 6.00 LVL
Galvenā lapa | Kontakti | Reklāma | DISTANCES LĪGUMS TE | Reģistrēties

Informācijas izmantošana atļauta citos portālos tikai izmantojot aktīvu saiti www.Kleoo.lv (bez rel=nofollow attributa), tieši pirms vai pēc raksta

© Marki Group, 2006-2024

Mūsu portāls izmanto sīkdatnesVairāk informācijas Piekrist